tirsdag 24. mars 2015

Konspirasjonsteoretikere og vaksiner

Dette er jo et hett tema om dagen. Med meslingeutbrudd både her og der og en oppblomstring i debatten om vaksiner eller ikke, så kan det engasjere den sløveste.

Nå må jeg bare få si... da jeg vokste opp oppfattet vi ikke at meslinger var farlig. Jeg har selv hatt meslinger og "ikke helt skjønt" hvorfor unger ikke skal ha det. (Bruker meslinger som eksempel, siden det er dette som har vært mest diskutert)

Jeg "stempler" også alle vaksinemotstandere som konspirasjonsteoretikere - siden det er de som skriker høyest og jeg oppfatter at de er i mot fordi de tror at alle sykdommer er stemplet som farlige av legemiddelindustrien osv.

I alle fall, jeg er for vaksine. Jeg stoler på min "indoktrinerte" fastlege og tenker at uansett hvor mange artikler jeg googler og leser (de som er enig med meg selvsagt) så vil ikke det kunne slå en syv års legeutdannelse og en videre allmennspesialisering. Hvis jeg skal slutte å stole på flinke som folk som har lært seg det de driver med, ja, da blir verden slitsom.

Men nå er det en ny tematikk. Revaksinering. Man mener at hvis det er "noen" år siden man ble bør man revaksinere seg. Jeg skal det. Det er en god stund siden jeg var barn - og hadde meslinger, i og for seg.

Det vaksinemotstanderne nå krever (faktisk) er for det første, at alle som er for vaksiner skal revaksinere seg. Stå for det du mener liksom. Så, når du har gjort dette, skal du legge ut bilde av vaksinasjonskortet ditt på Facebook, som bevis. Bevis for at du gjør det du sier. Jeg viklet meg inn i en diskusjon om dette. For hvis jeg revaksinerer meg, så gjør jeg det. Jeg har ingen forpliktelse overfor fremmede mennesker som skal se på dette.
Han ene fyren gikk til og med inn på profilen min og hentet ut argumenter fra tidligere arbeidsgiver og hevdet at det var meget betenkelig at siden jeg hadde jobbet der, så kunne jeg ikke være mot bevis. Jeg tilbød å legge ut resultater fra siste gyn-besøk... siden andres personlige helseopplysninger skal være allemannseie. Ikke populært.

Så, husk dette - hvis du mener at vaksinasjon - og revaksinasjon - ikke er en privatsak, som så mange, så holder ikke det. Du har en haug med folk som ikke mener det som du skal gi bevis. En slags truth or dear-greie.
Har du hørt på maken?

Skal du revaksinere deg? 

3 kommentarer:

 1. Jeg er for vaksiner og mener det er et kollektivt ansvar, men jeg hadde ikke fått med meg at vi bør revaksineres, og slettes ikke at man skal fremlegge bevis....Ha ha ha, resultatet fra siste gyn-undersøkelse hadde vært flott å vise fram, ja. Spennende...

  SvarSlett
 2. Hehehe, dette har jeg ikke fått med meg heller. Nå er det jo sånn at vi som var så heldige å overleve meslingene da vi var små, vi er faktisk beskytta ut livet. Hadde jeg "bare" vært beskytta av vaksine, så hadde det ikke kosta meg en halv kalori å revaksinere meg...

  Men at de begynner med sånt svada forteller at de begynner å bli ganske desperate og egentlig kanskje begynner å tvile på at det valget de har gjort er helt riktig og bra, tenker nå jeg!

  Selv ble jeg nærmest tillagt at jeg ønsket å påføre mine barn kreft (vedkommende ønsket "kreftfrie" barn, derfor unnlot hun å vaksinere dem...) Det er vel det argumentet som ligger nærmest opp til nanobots og tankekontroll :-P

  SvarSlett
 3. Haha.. legge frem bevis? Det er ikke ironisk? Tror jeg ler meg fillete.
  Det er helteit å dra det så langt. En sånn person ville jeg gjort 0 for å tilfredsstille kravene til.

  Jeg tror at alvoret begynner å gå opp for en del foreldre som ikke har vaksinert ungene sine, nå som det kommer rapporter om meslingutbrudd mange steder i verden. Det er en bra ting.

  Og det er jo et poeng å vurdere revaksinering for seg selv, men å fremlegge bevis, hehe..

  SvarSlett