fredag 7. november 2014

Havregrøt

I alle medier vi tar oss tid til å lese om barn og kosthold og lykkelige familier og sånn, så ser jeg aldri havregrøten nevnt.
Jeg vil slå et slag for havregrøten!
Havregrøt er laget på fem minutter, det er sunt og godt og man får i seg minst en dagsdose av en masse vitaminer og mineraler; blant annet jern, sink, magnesium og kalium.

Havregrøt er glimrende treningsmat.
Selv vokste jeg opp emd grøt hver lørdag, og for det meste havregrøt.
Her i familien innførte vi havregrøt da min sønn skulle i 8 måneders alder begynne med noe annet enn pupp. Han fikk barnegrøt tilpasset hans alder. Vi prøvde alle merker, alle smaker, tilpasset enhver aldersgruppe. Han brakk seg. Jeg er ingen tilhenger av å tvinge i unger mat, så mor gjorde et siste forsøk og kokte en skikkelig havregrøt med Bjørns lettkokte. Dette spiste ungen med liv og lyst og siden mor og far også liker det, ble det fast innslag i kostholdet.
Vi hadde det som regel når det var babysvømming ganske tidlig og senere før skitrening - og nå før annen trening for poden.

For min fordøyelse passer det best med glutenfri havregryn, vi bruker forskjellige tilbehør, noen vil ha sukker og kanel, andre sukker og melk og alle vil ha smør. Jeg tror helt sikkert deg er godt med kokte epler i også.
Raskt og godt og veldig sunt. Grøten varer lenge i magen. Og får du noen rester, hiv det i brøddeigen neste gang du baker. Eller i vaffelrøren.
For dager der havregrøt er middag, så er det lov med grøve og sunne vafler til kvelds. Mener nå jeg da.

1 kommentar:

  1. Havregrøt er godt! Både guttungen (16 år!) og jeg spiser det gjerne, men i litt forskjellige utgaver for å si det mildt... Han koker sin på vann og har på sukker og kanel. Punktum. Jeg derimot koker min på melk (evt. en blanding av melk og vann), har oppi litt kruskakli, solsikkefrø, linfrø, sesamfrø, eller gresskarkjerner (er jeg ville og gal har jeg oppi alle typene på en gang!), gjerne en neve rosiner eller en hel sånn liten eske med blåbær! Eller finhakket eple. Eller et par ss eplemos. Om jeg vil høyne proteininnholdet kan jeg bytte ut melken med et par store ss mager cottage cheese. Havregrøt er godt ja! Men jeg blir fryktelig fort sulten igjen selv om alle ernæringsekspertene sier at "havregrøt til frokost holder deg god og mett laaangt utover formiddagen..." Det gjør jo ikke det.

    SvarSlett