tirsdag 10. juli 2012

Evolusjon - hva gikk galt?

Naturen er for det meste viselig innrettet. Vi trenger mygg som fuglemat og mus som mat for rovdyr. Alt henger sammen og vi kan ikke bare utryddet noe vi anser som en plage, da forrykker alt naturlig seg og vi går den visse undergang i møte.

Så; når gangveier og hager er oversvømmet av brune, ekle ting i alle størrelser... hva gikk galt? Hvorfor har ikke for eksempel kosekattene (som det jammen meg er mer enn nok av!) utviklet seg i takt så de nå kan holde boligfelt fri for dritten? Som de faktisk til en viss grad gjøre med mus og rotter. Kanskje sneglene smaker æsj, men for meg fremstår ikke en som spiser en levende fugl som spesielt kresen. Eller er det det katter har blitt. De har fått så mye friskas og vuskas og spesialfor at de ikke eter i naturen lenger...? Og å leke med en snegle, forstår jeg godt er kjedelig.
Skjønt den puler i en rasende fart da... siden de blir noen millioner på noen uker eller hva det er...
Ikke har jeg sett pinnsvin på noen år heller. Lever ikke de av snegler da?

De er en plage, brunsneglene. I tillegg til å spise opp våre vakre haver, så er de på gangveien og jeg er redd for å skli i dem når jeg sykler.
Alle må ta i sine haver og forleden kveld observerte jeg noen som gikk løs på dem på gangveien. En gikk først og slo dem i hjel med stokk og en kom bak og sprøytet. Kanskje med sånn som er innsatt med bakterier som dreper sneglen. De spiser nemlig sine døde venner og får dermed i seg bakteriene og så dør de osv osv.
Det kaller jeg dugnadsinnsats.

Foto: Grønn hverdag
Siden jeg har stjålet bildet fra Grønn hverdag, skal du her få en link med deres tips til fjerning av faenskapet.

Hva er ditt beste snegletips?

8 kommentarer:

 1. Jeg vet det ikke er lov å si, men jeg gjør det likevel. Mitt tips, eller teknikk, er å heve hodet høyt eller ikke nærme meg den skumle naturen når det er fukt i luften. Ute av syne, ute av sinn-prinsipp.

  Snegler er ekkelt!

  SvarSlett
 2. Fryktelig ekle skapninger! Utrolig frustrerende når de ødelegger i hagen :( Hver eneste kveld er jeg ute og plukker, og jeg tør nesten ikke komme hjem fra ferie nå, av frykt for hva jeg møter... Ei hel uke uten snegleplukking kan ikke føre noe godt med seg... Og så mye regnvær som det er hjemme! Det florerer vel.

  SvarSlett
 3. Ekle kryp.... og hva skal de være godt for? Jeg forstår heller ikke den utviklingen. Her må noe ha gått galt underveis ja..Har heldigvis ikke sett noen her enda.
  Fortsatt god sommer ☼

  SvarSlett
  Svar
  1. og hurra for at jeg slipper å bevise at jeg er robot :)

   Slett
 4. Salmiakkspray. En sprut og de krøller seg sammen og dør.

  SvarSlett
 5. Gah, de er riktig så ulekre ja. Jeg går i sikksakk rundt de, skulle jeg treffe på noen. Og mellomste må bæres rundt etter en "skrekkopplevelse" når hun kom til å tråkke på en. Yndlingsgummistøvlene har ikke vært de samme siden...

  SvarSlett
 6. En løsning er å gjøre som jeg: Flytte et sted det er -30,-40 grader om vinteren. DET holder sneglebestanden nede. Jeg er så enig med deg i at det er ekle dyr, men tror ikke de er naturlig mat for katter. Her omkring brukes kattene som skadedyrbekjempere - dvs mus. Sist år fant vi ut at vi trengte en katt til - det var museår. I år har det ikke vært så mye mus, så det går litt mer tørrfor her ;-) Lykke til med sneglefandenskapet! (Jeg er så glad for ikke å behøve å gå kveldstur med pølseklype og saltkar lengre!)

  SvarSlett