torsdag 8. september 2011

La de andre klare seg selv

Jeg er leder av en stor forening. Og ganske trøtt av det, i perioder, får jeg vel si.
Når plikt overstiger glede (utover det sosiale) skal man lære seg å si nei. Alle vet hvor "lett" det er... I går skulle det være møte. Barnet har vært ekstremt sliten etter skolestart pga migrene, far er på reise. Mor slites selvsagt, enda saken egentlig er krystallklar. Og melder avbud.
Sønnen min trenger mammaen sin - det går alltid foran! Uansett.


Og noen ganger får man bekreftende tegn. I gårsdagens horoskop i en herværende lokalavis, sto det nemlig noe sånn som at "i dag måtte jeg prioritere mine egne interesser og at de andre måtte klare seg alene for en gangs skyld."
Jeg hadde tatt det riktige valget - selvsagt.
Senere på dagen, da SFO ringte og fortalte om en migrenegutt som lå og sov, bekreftet det bare at for tiden er jeg mamma. Ikke så mye annet. Og det er helt greit, ganske fint, faktisk.
Far kommer etterhvert hjem fra reise, overgangen fra barnehagefrihet til skole vil gå seg til - så min tid kommer den.

Ha en fin solskinnsdag med klar høstluft og blå himmel.

6 kommentarer:

 1. Ja, riktig valg,som gjaldt for meg også i går:)
  Nei til møte pga bursdag og forkjøling.
  Migrene er ikkje godt, stakkars gutt. Eg har lite erfaring med barnemigrene. Håpar han veks det av seg.

  SvarSlett
 2. Har ein mann med migrene, og det er bale nok. Synest synd på guten din, godt han har ei mamma som veit å priotera rett! :)

  SvarSlett
 3. Helt enig. Det finnes ikke det møtet som er viktigere enn mine gutter...

  SvarSlett
 4. Flott!! Flinke du som klarer å legge vekk de andre! Det er viktig å prioritere familien - årene går så fort. Jeg har to som har vokst av seg migrenen - håper din gjør det også! Ha en fin og avslappende helg:)

  SvarSlett
 5. Huff, kjenner igjen det med å klare å si "Nei" noen ganger. bra du er så fornuftig at du greier det. Ikke alle som klarer det.
  Håper det går bedre med migrenegutten din!

  SvarSlett
 6. Enig! Enkelte ganger er det deilig å "bare" være mamma uten å få dårlig samvittighet. God bedring til gutten din! :-)

  SvarSlett