torsdag 1. september 2011

Reisen hjem av Lori Lansens


Noen bøker bare kommer til en. Denne boken kom til meg da vi bare var innom en butikk for å anskaffe sønnen et pennal før skolestart. Det er en nydelig bok. På en merkelig måte føyer den seg inn i rekken av bøker jeg har lest i sommer, hvor jeg har sett så mange varianter av moderskap/foreldreskap.
Men dette er også en bok om kjærlighet. En bok man ikke vil legge fra seg. Den fenger og engasjerer, rører og gleder. 

Den Norske Bokdatabasens omtale:
Da moren reiser bort for sommeren blir 5 år gamle Sharla plassert hos naboen, 70 år gamle Addy Shadd. De to blir fort gode venner og Addy minnes sin egen barndom. Som gravid 15-åring ble hun anklaget for å ha forårsaket brorens død, og jaget ut av hjembyen. Hele livet har en stemme inni henne hvisket at hun skal reise hjem igjen.

Forlagets omtale:
"Det finnes bøker som kryper inn i sjela di - under huden på deg. REISEN HJEM er en slik bok!_Avslutningen er fantastisk - og meget overraskende. Jeg ble helt satt ut! Dette er Lori Lansens beste roman." Liv Gade - bokinspirator Norli 5-årige Sharla blir forlatt av sin hvite mor og plassert hos naboen, den svarte, ensomme kvinnen Addy Shadd. Addy er 70 år og har dårlig helse, men et varmt hjerte, og hun blir som en bestemor for Sharla. I tilbakeblikk blir vi kjent med Addys dramatiske liv. Som gravid 15-åring blir hun beskyldt for å ha forårsaket brorens død, og jaget ut av den lille byen Rusholme. På sin lange reise bort fra hjemmet opplever Addy stor kjærlighet og avgrunnsdypt svik, inderlig lykke og grenseløs tragedie. Og hele tiden hvisker en stemme i henne at hun skal vende tilbake - reise hjem. Når Sharla kommer inn i Addys liv, kan denne reisen endelig begynne. REISEN HJEM_er en sterk og rørende roman om den forløsende kraften i kjærlighet og minner, og om to ulike mennesker som forvandler hverandres liv for alltid. Romanen er en internasjonal bestselger som er utgitt i 12 land og nominert til flere litteraturpriser. Whoopi Goldberg har kjøpt filmrettighetene.
Kos deg med en god bok!

2 kommentarer:

  1. Jeg fikk et gavekort på 50 kroner fra bokklubben, og satt faktisk i dag og skulle bestille denne boka. Men så var ikke gavekortet gyldig for bøker fra 2011. Men kanskje jeg bør kjøpe den allikevel?

    SvarSlett
  2. Nå har jeg leita meg tilbake hit;) Fordelen med å være uten nett, er at man får lest bøker. Leste denne - den var veldig bra! Fikk jo helt vondt av de første skildringene om Sharla - har jo en liten toåring sjøl...(Tenker på den episoden med hånda i sprinkelsenga...huff og huff...)

    SvarSlett