søndag 13. mars 2011

Hvorfor kan ikke barn vokse i sesongtakt?!

Altså, hvorfor kan ikke barn bare vokse i sesongtakt? Det blir altfor uryddig, for ikke snakke om kostbart, når ungene ikke gjør det.

Når ungen får dyre vinterstøvler i oktober, forventes de å skulle holde til snøen går. Ja, jeg forventer det! Vi snakker jo høyteknologiske støvler til endel penger.  Å vokse ut av støvlene NÅ, er jo helt på tur. I tillegg må han ha såler også, som skal måles til, støpes... (og betales) 17. mars kommer de. 17. mars... det er vel omtrent dagen før snøen er borte?
Vaderne, som var litt store i høst, er selvsagt også utvokst så da blir det nye gummiser også.Det vet jeg det blir om våren, men greit å vente så lenge som mulig, så kanskje... kanskje, de holder til vinterstøvler skal på? Men neida... ikke i år i hvert fall. 

Og hva med vinterdress? Vi snakker ikke om en drøy dress i oktober som er litt snepper rundt håndleddene og bittelittkort på beina i slutten av mars. Nei, vi snakker om å vokse helt ut av. Så da får man vel skaffe en ny dress da. To uker før vinterferien, 20 minusgrader ute, men ingen dresser i butikkene. Det er jo vår og sommer, må vite. Blir tatt i skole av diverse folk i sportsbutikker og andre steder det var naturlig å gå.


Takk for www.sportmann.no. Og en dress så stor at den skal vare våren og høsten med plenty av fleece og ull under er anskaffet.

Kanskje jeg skal slutte å mase om at ungen spiser opp middagen sin?  Slutter han å vokse da?

Åja, jammen meg er ikke vottene utslitt også? To par, anerkjente merker til flere hundrelapper... slitt ut. 1 par etter 1 sesong, det andre etter to. Kunne de ikke bare holdt noen få uker til...?  

8 kommentarer:

 1. He he - helt enig! :-D Har to gutter som vokser mange størrelse hver sesong (føles det som iallefall). ;-)

  SvarSlett
 2. Dette kjenner jeg meg igjen i, ja! Og det er jo nesten umulig å få tak i ting på tampen av en sesong, butikkene starter jo den neste halveis ut i nåværende, liksom...

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 3. Hi, hi! Eg hugsar dette frå då mine var små. Men eg hadde heldigvis kle dei kunne arve, både frå søsken og søskenbarn.

  SvarSlett
 4. ... og kjøper du dem så store at det nesten er uforsvarlig, kan du være sikker på at akkurat den vinteren vokser de ingenting, og dressen er altfor stor og tung gjennom HELE sesongen...

  Vottene vokser de i allefall svært sjelden fra på en sommer, men miste dem? Ja, det kan de! I allefall den ene.... ;-)

  Lykke til med nyinnkjøpa!

  SvarSlett
 5. He he, kjenner til den fra tidligere. Nå har sjuåringen sakka litt på den voksinga. Men her går det helt på stumpene med Reimadressen, bare et tidsspørsmål til det er slitt helt hull i baken.
  For et par uker siden var det i alle fall mulig å få tak i vintertøy på salg, men nå er det stort sett vår for alle penga i butikkene - til tross for snømengdene utendørs.

  SvarSlett
 6. Godt det ikke bare er meg. Godt det finnes nettbutikker, sier jeg bare.
  Og vottene får bare vare. To dager til nå, så er det bare regnvotter som gjelder. Og det har vi :-) Om ikke annet!

  SvarSlett
 7. He he så bra sakt:)

  Så fin og morsom blogg du har, skal komme innom her og lese mere.

  Ha en god Mandag!

  SvarSlett
 8. Med tre gutter i huset kjenner jeg til dette, ja. Parkdresser går av og til i arv, men støvletter og cherroxer slites. Det blir dyrt med to par av alt til hvert barn i vintermånedene.

  Jeg har en award til deg hos Skolelyst.
  Kom og se om du tar utfordringen!

  SvarSlett