torsdag 13. mars 2014

Mexicanske egg

Det har vært hektiske dager. Vi har hatt storfint besøk av svigerfar; det er tre generasjoner som har hatt sin årlige tur i Holmenkollen.
Vi har også hatt familie på den årlige bacalaomiddagen, så her har vært mye trivelig folk og hyggelig samvær. Og mye god mat. Jeg synes det er hyggelig å lage mat og koser meg med å lage ting man ikke helt gidder å svinge opp med på hverdager.

Mexicanske egg, et tips fra Gordon Ramsey, en skikkelig cowboyfrokost for store og små. Om man vil ha det som frokost da... dette går helt fint som lunsj eller kveldsmat også... men vi liker det som en ekstra god søndagsfrokost.


Først småhakker du hvitløk og chili, freser det i olje og krydrer med spisskummen.
Hell over en boks hermetiske tomater og en boks med svartbønner eller røde bønner.
(husk å skylle av det grumset det ligger i i boksen)
La det småkoke en stund, reduser væskenivået.


Smør en ildfast form med olje, strø over halvsalt. 
Legg i, dekk, med torillalefser


Hell oppi blandingen fra stekepannen.
Lag noen groper i det, og ha ett egg i hver grop.
Dekk med ost. Bruk gjerne revet cheddar. 
Her har jeg brukt burger-cheddar... for enkelhets skyld...

Sett i ovenen i 8-10 minutter på 180 grader.
Er du i tvil om eggene er ferdige, spander et par minutter til.


Da ser det litt ut som om dette er dekket av plast når jeg har brukt burgerost...
joda, fordel med revet ost.

Men det er lett å se hvor eggene ligger!

Denne imponerer du overnattingsgjester med. Veldig godt og ganske så enkelt.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar