lørdag 8. juni 2013

"En mann ved navn Ove" av Fredrik BackmanJeg har lenge fulgt bloggen til Fredrik Backman. Ofte til latter om hverdagslige ting. 

Noen ganger kommer epistler om en mann ved navn Ove.

Ove kjenner man igjen overalt, også i Norge. Når boken kommer, så forventer jeg en samling av de små petitene om Ove. Men det er en roman. En bok med Ove som hovedperson, men en historie; vi får vite hvordan og hvorfor Ove er Ove.


Boken overrasker. Jeg ler og gråter om hverandre. Ove er sinnsykt irriterende, men jeg blir aldri sint på ham. Man blir bare øm for ham. Jeg har lest flere omtaler av boken. Ingen av dem forbereder meg på historien. Ove er mye mer. Det er greit.

I tillegg ble boken levert med verdens kuleste Ove-bokmerke.

Skal du lese bare en bok i sommer; les denne!

Forlagets omtale:
Ove er 59 år. Han kjører Saab. Til tross for at han ble sparket som styreleder i borettslaget for flere år siden (i det som Ove selv bare omtaler som «statskuppet»), klarer han ikke å la være å blande seg inn. Han sjekker at alt er på stell, og at ingen bryter reglene. Men når de nyinnflyttede naboene i rekkehuset midt imot er så uheldige å ødelegge Oves postkasse, blir det opptakten til en humoristisk og hjertevarm historie om rufsete katter, uventet vennskap - og kunsten å rygge med tilhenger. Det som skjer, kommer til å forandre en mann og et borettslag for alltid. En roman om kjærlighet, skikkelig verktøy og betydningen av alltid å kjøre Saab.


4 kommentarer:

  1. Hm.. ja, kanskje den skal få plass på skal-lese-listen min. Takk for tips!

    SvarSlett
  2. Det burde den. Det er en feelgood-bok du aldri vil glemme.

    SvarSlett
  3. Den stod jeg jeg og nappet i på lørdag. Kanskje jeg burde kjøpt den likevel...

    SvarSlett