fredag 18. mai 2012

17. mai - i mest ord og litt bilder

Det ble en flott 17. mai.

Bunaden min var ikke så trang som fryktet, podens bunad passet akkurat og far litt ute av form fikk stablet seg på beina og var med halve dagen i hvert fall. Vi fant to og en halv 17. mai sløyfe og med paraplyer, regnjakker og kofter tilgjengelig, løp vi avgårde bare "litt" etter skjema. Med tanke på det været som var spådd - for ikke snakke om det vanvittige plaskregnet som åpenbarte seg gjennom natten og toppet seg ca. en time før vi skulle dra, så var sol i nakken og tørre gater en velsignelse jeg, og mange med meg, satte enormt stor pris på.


Banankake med smørkrem og pyntet med seigmenn av førsteklassingen, ble levert på skolen dagen før dagen. (på et sånt engangs blikkfat som kan brukes flere ganger og man slipper å styre med merking og henting av fat i etterkant. Genialt)


Sjeldne bilder av førsteklassingen i offentlighet. Men jeg tar sjansen. Det var som det skulle. Barnetog og is. De gikk i halvannen time og det var flinke unger. For meg er det også kjempestas å få være klassekontakt å få gå med dem. Masse blide folk og hipphurra!
Skikkelig kjipt for førsteklassingen å ha mora i toget, og få nesten ikke russekort fordi det ikke kunne gis lov til i toget og han for en gangs skyld hørte etter.
Jeg både hørte og sang tre vers av "Ja, vi elsker" og "Norge i rødt, hvitt og blått" mange ganger i går, (nesten) uten å felle en tåre. For de som kjenner meg godt, vet at det er stort.
Etter skoleaktiviteter og gjørmebad i bunad, dro vi hjem og tok på annet pentøy og la den sølebefengte bunaden til kiden et sted den ikke gjorde skade. Vi la han far og dro til gode venner og spiste deilig koldtbord/grillmat og dessert. Denne fantastiske oppsatsen er fruktspyd. Kjempegodt!

Der var også en søttemaikake der, som jeg hadde bakt. Men den fortjener et eget innlegg.

Nå gjenstår å samle sammen bunadssølv, vaske det som vaskes kan og skal, tørke av bunadssko og andre, legge bort store og små flagg, late som man vet hvor 17.maisløyfene er (må få kjøpt sånne bunadssløyfer, altså) og håpe ting er der vi tror de er neste år.

Håper du hadde en fin dag der du var, enten det var regn eller sol eller snø.

3 kommentarer:

 1. Jeg rakk ikke å ta så mange bilder i går. For det var en hektisk dag. Men den var fin. Vel blåst! Bør nok tørke av sko og sånt jeg og...

  SvarSlett
 2. Ungenes skjorter og strømpebukser (i går nedsølt av søle, is, ketchup og jeg vet ikke hva!) er hvite igjen og henger til tørk. Bunadene henger litt her og der og "lufter seg". Vi hadde kafe-vakt og det var gøy å leke butikk og treffe hele nabolaget ved kakedisken!
  I dag er det er hjemmekontor for både far og mor, og lillebror har hjemmekontor i sofakroken han også. Fred og ro og snart helga! Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Vi hadde en strålende dag! Sol og deilig i Tromsø. Glade barn. Is. Pølser. Kaker og alt som hører med. :-)

  SvarSlett