lørdag 2. april 2016

World autism awareness day

I dag er det 2. april. Dette er verdens autismedag. Det betyr at mange familier med autister, organisasjoner osv, setter litt fokus på autisme, hva slags typer autisme finnes det, sprer informasjon - og gjør hyggelige ting sammen.

I vår familie har vi to stykker med Aspergers syndrom, som er en såkalt ASD. (Autism spectre diagnosis) Altså en diagnose på autismespekteret. Nå er det sånn at mange med Asperger ofte kan oppfattes stikk motsatt av det man vanligvis tenker på med autisme. Alle autister er ikke Rainman. Vi har heller ikke her i huset noe problem med blikkontakt, berøring osv (bortsett fra at stor gutt på 10 år er for gammel til å kose med mamma...)

Alle med Asperger syndrom er heller ikke nødvendigvis supergode i et smalt kunnskapsfelt, men mange kan være det. De er forskjellige de, som andre barn og voksne er det. Selv om det er noen fellesnevnere som gjør at andre foreldre i samme situasjon lettere kan forstå litt sære problemstillinger.


I dag skal vi bake puslespillkaker. Og så skal vi på tur til en klatrepark i nærheten og møte andre familier tilknyttet autismeforeningen. Samhold og å bli kjent med andre i samme situasjon er bra. (og jeg vedder en tier på at mor som klatrer er en mye større utfordring enn guttungen med asperger)

Blå er fargen. Puslespillbrikken er symbolet.

Light it up blue.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar