mandag 6. juli 2015

Ferdig hos tannlegen - for denne gangen

Det er ingen hemmelighet at jeg hater å gå til tannlegen. Virkelig hater. Alt gjør vondt hos tannlegen. Fra røntgenbildene som skjærer inn i ganen og skaper brekninger, til pirking, blåsing, vanning, skraping av tannstein og det hele. Alt er vondt og ubehagelig. 

På denne årskontrollen gikk det skikkelig gæernt. Mye har skjedd på et år. Jeg hadde fått en sprekk i en fylling og det har lusket seg inn bakterier bak den og nesten hele tannen var spist opp. Nesten helt inn til nerven. Det var nære på en rotfylling, men det slipper jeg foreløpig. Men det måtte mange sprøyter med bedøvelse, hyling, grining, trøsting til. Noe skal man da også bruke skattepengene på... og for meg er det migreneanfall etter hver gang. Seriøst. 

Vi har også en gutt som slurver med tannpussen, og tar gjerne kampen. Jeg vil ikke skremme ham til tannpuss, men det er frustrerende. Han skulle ha visst... ingen smerte er som tannsmerter.

Vel, ferdig for nå. Nytt besøk til høsten, det er stadig mistenkelige ting i nærheten av nye fyllinger som har erstattet amalgam...


2 kommentarer:

  1. Det kan umulig finnes noen som LIKER å gå til tannlegen...Uansett så er det en frykt man jevnlig bare må møte, alternativet er for smertefullt og kostbart. Takk for påminnelsen, jeg skal visst til tannlegen i morgen tidlig. :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Heller gyn enn tannlege. Begge er nødvendige onder vi kan bruke for å ta vare på oss selv i dette overflodssamfunnet.

      Slett