søndag 28. august 2011

Oppsummering første uke i førsteklasse

Klasselæreren (som jeg helst vil kalle frøken) er søt og snill og jeg håper hun har en løve inni seg.


Det blir fort et sinnamonster av en førsteklassing om kveldene, så at hverdagen er annerledes og krevende er det ingen tvil om. 
"Leggetid" 
"Klokken er ikke halv åtte" smeller det fra han med ny klokke som han lærte seg med en gang. "Nei, men før du skal gå i seng skal du dusje, spise kvelds etc" 
"NEI!!!!"


Det er mye lekser og ting og følge med på. For oss foreldre. Det er stadig lapper som skal leses, følges med på, skrives på, leveres inn og gjøres noe med.
"Nei, det er ikke lekser, det må bare gjøres og du må gjøre det!!!"

 "Ok, gutten min, men jeg setter ikke bokbind på for deg til du er konfirmant, så du skal være med på det, holde tapen i det minste." 
"NEI!!!!"

Og kjære lærere (dette er til dere alle):
Når hjemmeleksene er å øve på ukas sang og melodien ikke er Napoleon med sin her, send en lydfil til hver av oss. Vi som gikk på skole for mer enn noen år siden, vi kan ikke låta. Da er det vanskelig å hjelpe med sanglekser. Pugge tekst kan vi, det er for lite pugging av salmevers i alle fall... men melodien er ukjent og jeg håper ikke min sønn får stryk i sang for det. Men det er kanskje derfor leksehjelp finnes?
Det kommer lapp fra et idrettslag - i foreldremappen, distribuert av skolen. Jeg tror ikke jeg synes det er greit, har jo ingenting med skolen å gjøre...?


Det er vanskelig å følge med på hva som skjer. En knallhard pære i matboksen som det er spist to musebiter av, hvor kom den fra?
"Vi bare fikk den" 

"Av hvem?" 
"En voksen..."
(mor håper her det er en ansatt på skolen) 

"Har dere fått faddere?" 
"Neiiii..."
"Har dere ikke vært sammen med fjerdeklasse?"
"Jooooo...." 

Ekstremt deilig med fredag. 

Lørdag fikk være helt som man selv ville. Det ble mye slapp skjermunderholdning i onepiece i regnværet - og en halvtimes sykkelrundtur på tunet i vill fart på kvelden.

Søndagen har vi brukt til å være i mer aktivitet. Vi tok med mors sunne vafler og nabogutten til skogs hvor ungene løp og klatret og skled, plumpa, slo seg og møkka seg til akkurat som unger skal. Etterpå plukket vi plommer og rips hos mormor og femår er klar for en ny skoleuke.

 

7 kommentarer:

 1. Det er ikke bare-bare å henge med i svingene når de blir skoleunger, nei. Som du sier, det er lapper både her og både der. Mat dukker opp som troll av eske. Og sangene? Herreguuud, er det meningen man skal kunne hjelpe ungene med de sangene? Men men. Det går seg til. Det får være trøsta.

  Ønsker skolegutten er fin-fin uke 2 som skolegutt! :-)

  SvarSlett
 2. Den største forskjellen er nok det at man ikke helt har oversikten, ja. Men etterhvert kommer man inn i skolehverdagen:)

  SvarSlett
 3. Kjente godt igjen NEI!!!
  Skolen er forsåvidt greit. Ja, har vært en fryd flere dager. Men disse samlingene... eller skoletimer som det nå heter... de er altfor lange.

  Det går seg til.

  SvarSlett
 4. Skolen krever mye av både små og store. Men dere blir vant til det litt om litt, tenker jeg!

  SvarSlett
 5. Vil høre mer om hvordan du (dere) opplever skolen :)) Bra skrevet!! :)

  SvarSlett
 6. Her i gården har vi en litt annen vri på det med lekser. Mats, du er ikke ferdig med leksene dine, du har engelsk og lesing igjen. Neida, tante Pia, Kjersti(lærer/hodet mitt vil si frøken) sa at vi ikke trenger å gjøre de oppgavene, de er frivillige. Men det er ikke det som står her sier tanten formanende da. Ååå, men tante Pia......... Ikke alltid greit å gå i 4. når man er 8 og har lyst til å gjøre alt annet enn lekser.

  SvarSlett
  Svar
  1. Lekser er moro nå altså. Det var nok overgangen fra barnehage til skole som smalt til i begynnelsen. Men nå er vi rutinerte og lekser går greit og det krysses stort av for "for lett".

   Slett