torsdag 11. august 2011

Hjelp til å hjelpe


Det er ikke bare meg som har satt rømmevaffelen i halsen ved synet av utsultete mennesker på Afrikas horn. For noen små kryp av noen barn som veier mindre enn en handlepose fra Rema på en hverdag. Hva det må koste å være mor, sette igjen barn i veikanten, se de sakte dør...

Det er en ufattelig katastrofe å ta innover seg. Her sitter vi i en verden hvor vi er så velfødde og bortskjemte at vi trener for å bli kvitt overskuddfettet som gjør oss syke, og gir oss selv anledning til å ta både smør og brunost på nevnte rømmevaffel. Vi bruker kjapt både to og fire hundrelapper på noe "vi har lyst på" der og da - gjerne noe vi egentlig ikke trenger.

Så at du og jeg har det i oss å slå telefonnummeret til givertelefonen til CARE, er jeg helt overbevist om!

Som CARE skriver:
12 millioner mennesker i Somalia, Etiopia og Kenya er rammet av vår tids verste sultkatastrofe. Kvinner og barn rammes hardest. CARE gir nødhjelp til 1 million mennesker, men har kapasitet til å nå dobbelt så mange hvis vi får finansiering. Derfor har vi startet en innsamlingsaksjon.
CARE er den største hjelpeorganisasjonen i flyktningeleiren Dadaab, som snart huser 400 000 flyktninger. Her deler vi ut vann, mat og utstyr, men ser også et enormt behov for å hjelpe kvinner som har blitt utsatt for seksuell vold. 80 prosent av de som kommer til flyktningeleiren er kvinner og barn, og disse er svært sårbare og trenger spesiell oppfølging.

Det er ingen konkurranse om hvem som gir mest, men stoler på at du gir så det svir fra hjertet.

2 kommentarer:

  1. Så flott at vi kan bruke bloggene våre til dette! Fin kveld, Siri!

    SvarSlett
  2. Bildene som blir lagt ut på nettet er hjerteskjærende. Jeg hadde klump i halsen og tårer i øynene lenge etter at jeg så en bildeserie på VG.no. En toåringen som bare var skinn og bein ble raskt sammenlignet med min egen jevngamle sønn. Det verste er at ikke hjelpen når frem overalt p.g.a. borgerkrig.
    Håper mange av dem får hjelp.

    SvarSlett