mandag 23. januar 2017

Så er vi i gang igjen - følger du regler?

Det var lenge siden jeg var her. Sist med ødelagte tær... vel de er falt av og på bedringens vei.

Det har vært jul og nyttårsfeiring. Jeg synes det nye året har vært tøft for vennene  mine; flere har opplevd ting de skulle ha vært forskånet for. Selv er jeg happy go lucky og klager bare over småting.
Og store... hvis de treffer meg midt i.


Noe jeg tenker mye på om dagen, er regler.
Jeg har en gutt med Asperger syndrom. Vi må ha regler. Samtidig er han ekspert på å finne unntak for disse reglene for seg selv. "Jo, jeg vet at... men..."
Men det gjelder ikke bare aspergere. Jeg synes jeg ser overalt, at hvis reglene ikke passer, så bare overser vi dem.

Forleden leste jeg om en som ble helt rystet over at barnet hennes ikke fikk spise syltetøy i barnehagen. Mye kan sies om syltetøy og nugatti på matpakken - og det blir det! Men det var ikke poenget. Det er en regel i denne barnehagen om at det ikke er greit. Da må man jo bare rette seg etter det, ikke sant?! Har man satt seg inn i reglene i barnehagen, så vet man hva som gjelder.
Hva skal man da gjøre dersom man er uenig i gjeldende regler?
Ja, da er det bare å engasjere seg på foreldremøter, bli med i FAU etc. Det er den veien reglene endres. Ikke fordi noen velger å drite i dem.


Jeg jobber i butikk og vi gjør ganske mye for at kunden skal være fornøyd med klærne hun kjøper og trives i dem og bruke dem masse. Vi har ganske rause bytteregler, synes jeg - og strekker oss ikke så sjelden utover disse. Likevel er det alltid noen. Som ikke har brukt tøyet (som lukter mat og røyk og er dekket av kattehår), som vil bytte størrelse på et plagg vi ikke har osv.

Det er alltid en du kjenner som tar barnet sitt ureglementert ut i skoleåret "for ellers har vi ikke råd til å reise til syden". Neivel.

Jeg sier ikke at en middels smart unge på barneskolen faller utenfor samfunnet fordi han eller hun går glipp av en sommeravslutning eller noen dagers undervisning. Men et lettvint forhold til regler kan dytte englebarnet i hvilken som helst retning.

Jeg er ikke alltid perfekt. Senest i går kjørte jeg femten meter mot enveiskjøring - med barnet i bilen. Og ble heldigvis korrigert. Men hvis vår skole sier at de vil vi skal unngå sjokolade i matpakken, så respekterer jeg faktisk det. Det er ikke så vanskelig. Flere burde prøve det.

10 kommentarer:

 1. I prinsippet er jeg veldig enig med deg. Men merker at det vokser fram en anarkist i meg etter hvert som ungene blir større og omfanget av fellesregler tiltar... For noe vil jeg ha mandat til å bestemme selv, som mor. Jeg liker ikke å få strekk i foreldremøter fordi jeg ikke sender frukt med poden (han spiser det ikke når det ligger i matpakke) - ei heller er jeg med på at fellesskapet skal bestemme hva jeg skal servere i mine bursdagsselskap. En gyllen middelvei må det være :-)

  SvarSlett
 2. Jeg skjønner hva du mener og er helt enig med deg. Poenget mitt er at hvis man er uenig, må man stå opp for det, gå inn i fora hvor ting kan endres. Ikke bare bli regelbryter fordi regelen ikke passer meg.
  Hvorfor foreldremøte skal opppi matboksen til poden din, skjønner jeg ikke helt...

  SvarSlett
 3. :-) Læreren mente å ha lagt merke til at det var mange av elevene som ikke hadde frukt med seg. Det mente hun at de burde ha. Så sånn var det!

  SvarSlett
 4. låne! låne!! låne!!!
  Leter du etter et anerkjent og akkreditert privat lån selskap som gir lån for livstids mulighet. Vi tilbyr alle typer lån på en veldig rask og enkel måte, personlige lån, billån, boliglån, studielån, virksomhetslån, investeringslån, gjeldskonsolidering og mye mer. Har du blitt avvist av banker og andre finansinstitusjoner? Trenger du et konsolideringslån eller et boliglån? Ikke se lenger som vi er her for å gjøre alle dine økonomiske problemer til en fortid. Vi låner midler til enkeltpersoner og selskaper som trenger økonomisk assistanse med en hastighet på 2%. Ingen personnummer er påkrevd og ingen kredittsjekk kreves, 100% garantert. Jeg vil bruke dette mediet for å informere deg om at vi gir pålitelig og støttende hjelp, og vi vil gjerne tilby deg et lån.
  Send oss deretter en e-post til: (victoriaemmanuelloan@gmail.com) for å søke om lån

  SvarSlett
 5. Welcome to Ragdoll Kittens Cattery We are a small and loving cattery. Ragdoll kittens for sale We are pleased that you have chosen to visit our Ragdoll cats/Ragdoll kittens cattery, and hope you will notice right away from our website how beautiful and loved our Ragdoll cats and kittens are. These beauties are easily integrated into our loving family home, first as mothers carrying the litters, and then from the time the ragdoll kittens are born until they are adopted so we always have Ragdoll kittens for sale|Ragdoll kittens for adoption|Ragdoll kitten price|Ragdolls|Cost of Ragdoll kittens|.Ragdoll kittens for adoption
  Association (TICA), adopt Ragdoll cats near me
  and are never caged. adopt Ragdoll cats near me
  Welcome to Scottish Fold Cattery and thanks for your interest to our scottish cats and kittens For sale! My name is VERA S. Matt. Me and my husband Owns the small scottish We love our cats, they live in the Cattery with us.
  Where To Adopt A Scottish Fold Kitten Online
  .
  Scottish Fold Kittens for sale They are also very playful, but not overly boisterous, and score extra marks for being a very softly spoken breed with a wide variety of quiet sounds often not found in other breeds.
  Scottish Fold Cat|Scottish Fold kittens for adoption
  They tend to adopt very relaxed positions when resting, often sleeping on their backs, and sitting in a “Buddha” position with their legs stretched out and paws resting on their.
  Scottish Fold Cat|Scottish Fold kittens for adoption
  Welcome to Silver Blues Cattery,Hypoallergenic Kittens For Sale home of Russian Blue Kittens for Sale. As Registered and well recognized Russian Blue Kitten Breeders,Russian Blue Kittens Breeders we have been raising Russian Blue kittens since 2013. A family run cattery,Blue Kitten for sale we have extensive experience in breeding and grooming Russian Blue Kittens .Blue Kitten for sale We provide an opportunity to become an owner of our Russian Blue Kittens for sale. adopt Russian Blue Kittens near me We equally provide shipping services to ensure your kitten arrives your location with no hasslesOur Munchkin kittens are raised in our cattery alongside other farm animals and kids.Registered Munckin Kittens for sele
  \ We we are Registered.Munchkin Kittens for sale We also have folded ears Munchkin kittens available. We are a registered cattery
  I take pictures of the kittens between 2 to 3 days to update our website and this is when they appear on my available Standard short leg kittens page. Please fill the contact or adoption form to get more info.Munchkin KITTENS FOR ADOPTION near me
  Shipping is available with crate will incur a small fee for their health certificate.Munchkin KITTENS FOR ADOPTION near me

  SvarSlett
 6. के नवीनतम एपिसोड के लिए इस वेबसाइट पर जाएँ नागिन 6

  SvarSlett