lørdag 20. februar 2016

Se, han leser!

Min gutt er smart. Veldig smart. Han har ikke fått tatt ut potensialet sitt fordi det i perioder er for tøft å gå på skolen og da brukes energien på annet. Men lesing var av de tingene som gikk rett i boks tidlig.
Siden jeg og far er noen lesehester og kjapt pløyer gjennom 8-10 bøker på ferie - alt. leser tom kindle... haha - så har det var overraskende og til dels ganske frustrerende å ha en unge som ikke har oppdaget bøker.

Vi har gjort alt det riktige. Vi leser så han ser det, vi har lest høyt, han ble medlem i Barnas bokklubb, vi går i bokhandel når vi er på bytur. Jeg har også kjøpt alle de "riktige" bøkene som er tilpasset hans alder, kjønn (jada, jeg vet!) og kulhet. Det har vært kjøpt Gutta i trehuset, Kaptein Supertruse og Pingle-bøker. Ungen gidder ikke lese.
Han kan lese, nemlig.

Så var det et kjør i 2. og 3. klasse hvor det ble fokusert fra skolen på at de skulle lese skjønnlitteratur. Faktabøker gjaldt ikke. Så da dette var godkjent lesestoff igjen, gadd ikke han. Han leser Aftenposten Junior og det er det.

Forleden måtte jeg på et møte i Oslo-byen. Dette foregikk på cafe, noen han er vant til og han er rutinert på å skaffe seg den ene delikatessen etter den andre.
Mens han leste.
Å, se! En hel Detektivbyrå nummer 2-bok ble lest ut.
I natt lå han og leste ut en hel Pingle-bok.
Han får en Gutta i trehuset-bok i vinterferien.

Og mor må felle en lesetåre.

2 kommentarer:

  1. Så gøy! Vi har gjort de samme tingene som dere, lest høyt, leser selv, lagt turen innom bokhandelen når vi er på handletur osv. Vår tolvåring kan til tider være en ordentlig lesehest, forsvinner inn i sin egen verden. Det er jeg veldig glad for. Om man leser faktabøker eller skjønnlitteratur, tegneserier, poenget er at det er berikende. Barn leser når de finner noe som er interessant nok.

    SvarSlett
  2. Å, det skjønner jeg! Det er så stas når ungen viser at han har arvet lesegenet!

    Grattis, om jeg kan si det sånn.

    SvarSlett