fredag 11. juli 2014

Boktips - En vannmelon, en fisk og en bibel


På under et døgn, har jeg lest Christy Lefteris' "En fisk, en vannmelon og en bibel". Den var for kort, den var for dramatisk, den varte ikke lenge nok. Jeg kjenner det var en bok som kunne vært minst dobbelt så tykk. 

En nydelig bok som passer spesielt godt i sommervarmen.

Jeg vet ikke om Øya er relevant sammenligningsgrunnlag. Men hvis du ønsker å lese mer som konfliktene rundt tyrkerne, da vil jeg tipse deg om Louis de Bernieres "Fugler uten vinger" - en langt mer omfattende roman.

Men i dag, anbefaler jeg altså en bok om Kypros.
På tilbud hos Haugen bok for 262,-


Haugenboks omtale:

Kypros, 1974. Den tyrkiske hæren invaderer landsbyen Kyrenia. I tyrkisk fangenskap kan landsbyjenta Koki, som er fryktet og hatet på grunn av sitt tvilsomme opphav, fortelle sin historie til de andre landsbykvinnene som en likeverdig.

Forlagets omtale:

Liker du Victoria Hislops Øya, er dette boken for deg! Sommerens ferielektyre er reddet med denne fantastiske romanen fra Kypros. I juli 1974 invaderer den tyrkiske hæren landsbyen Kyrenia på Kypros. For mange betyr dette at livet i sin hittil kjente form er over. Men for noen er det en sjanse til å begynne å leve igjen. Koki, en ung landsbyjente som er fryktet og hatet av naboene for sitt oppsiktsvekkende røde hår, har levd hele sitt liv i en slags skyggetilværelse. Men da hun blir holdt som fange sammen med de andre kvinnene i Kyrenia, kan hun endelig snakke med dem som en likeverdig. Hun forteller sin historie om en sommer for lenge siden. Om den unge, tyrkiske skomakeren som kom til landsbyen og tok hjertet hennes med seg da han plutselig reiste. Berker Adem er tyrkisk soldat, og for ham blir invasjonen av hans tidligere hjemsted en mulighet til å oppsøke kvinnen han alltid har elsket. I ly av mørket gjennomsøker han hvert hus og hver sti etter et glimt av røde hårlokker ..


2 kommentarer:

 1. Hei!
  Takk for besøk hos meg, så koselig!

  Skal notere meg boktipset ditt... 'Øya' er jo en av mine favoritter.
  (begynner å ha en ganske stor haug liggende på vent her
  Blir jo stresset bare av å se på den..hehe..)

  God sommer Siri! =)

  SvarSlett
 2. Jeg likte godt Øya, så dette er kanskje noe for meg? Notert tips, takk.

  SvarSlett