tirsdag 28. september 2010

Min egen rare ostekake

På oppfordring kommer her oppskriften på min egne, litt rare ostekake.
Bakgrunnen var min kjære manns ønske om en ostekake. Siden jeg synes "vanlig ostekake" er litt... kjedelig, derfor hender det jeg drar på noen variasjoner og eksperimenterer litt. Denne gangen ble det sånn som dette:

 




Kjeksbunn:
250 gram digestivekjeks, smules, knuses
ca 200 gram smør, mykt  
Kna sammen dette, press ut i en springform. 
Sett i kjøleskapet 
(Selv har jeg blitt veldig glad i springformen med fat fra Porsgrund, men det går an å vippe av en kake til et fat også.)

Midtfyllet:
2 pakker Philadelphia naturell (ikke light)
1 boks seterrømme (ikke lettrømme)
200 gram melis
Piskes sammen til en tykk krem som smaker englemat.
2 ts instant espresso røres ut i minimalt med vann, halvannen ts. Det skal bare være akkurat så kaffen løser seg opp så det blir sirupseigt, ikke rennende i den forstand.
Has i ostekremen og røres inn med slikkepott. 
Ha fyllet oppå kjeksbunnen og inn i kjøleskapet

Toppfyllet:
1 pk appelsingele 
1 fløtehus med kremfløte - sånn lite, vanlig størrelse

2,5 dl vann kokes opp (omtrent halv vannmengde i forhold til pakken)
Løs opp pulveret og avkjøl. Rør underveis  så den ikke stivner

Kremfløten stivpiskes. Ikke slaskekrem, men skikkelig stiv krem, stopp rett før nesten smør

Bland appelsingeleen i kremen forsiktig med slikkepott.
Når den er jevn og fin og godt og blandet, hell over fyllety i formen og sett i kjøleskapet.
Må stå natten over omtrent. 

Pynt:
Jeg brukte appelsinsjokolader. Det vil sikkert se lekkert ut med glasserte appelsinskiver også.

5 kommentarer:

  1. Hei Siri, Nå fikk jeg veldig lyst på kake... Tror jeg må prøve denne til helgen.
    Tusen takk for fin kommentar på bloggen min. Måtte inn til deg og lese litt om Palma-oppholdet ditt vet du. Wow, for norn fine bilder du har tatt!
    Liker bloggen din kjempegodt, du skriver om så mye. Jeg kommer tilbake.
    Ha en fin dag.
    Hilsen Sølvi

    SvarSlett
  2. Takk for oppskrift! Når man tør å eksperimentere sånn - DA er man dreven! Well done!

    SvarSlett
  3. Takk, begge to :-)
    Jeg vet ikke hvor dreven jeg er, mer fryktløs, eller respektløs. Jeg klarer ikke lage en togkake til min sønn som faktisk ser ut som en togkake (og hvor vanskelig kand et være, liksom...) - men godt smaker den... morsomt å forsøke litt nye ting også. Og prøve seg frem. Det er jo bare en kake. Smaker det ikke godt så tar vi et eple istedenfor :-)

    SvarSlett
  4. nam nam, thankU for sharing, som det heter.

    SvarSlett