mandag 19. januar 2015

Bråstart på det nye året


Det er ofte slik at hvor enn velkomne nye begynnelser er, så er det en overgang og noen ganger blir det bråstart. Tenk selv på skolestart om høsten, første arbeidsdag etter ferien, mandager... og et nytt år.

Her er det mest poden som synes 2015 foreløpig er et drittår.

Som den følsomme aspergergutten han er, så har det blitt endel endringer som ikke helt faller i smak. Eller kanskje ikke det heller, det er kanskje bare så enkelt at det er endringer.

I desember kom vedtaket fra hvor det nå var at skolene selv kunne bestemme hvilke klassetrinn som skulle ha leksehjelp. På vår skole har det som mange andre steder, vært 1.-4. trinn - nå skal det bli fra 5.-10. (eller var det 7.?) samma det. I hvert fall var det ingen leksehjelp for fjerdeklassingen fra nyttår.

Kombinert med ny lekseplass hjemme, blir det kræsj og bang.

Men nå er vi inne i uke tre i skoleåret og vi jobber systematisk med rolige morgener, lange samtaler om hvilke avtaler som gjelder, og så er det som alt annet; ett skritt om gangen - eller en dag av gangen.Bildet er stjålet fra disabilityscoop.com hvor du kan finne en fin artikkel om
autismemammaer og stress. For spesielt interesserte, klikk her.

1 kommentar:

  1. Great article, Thanks for your great information, the content is quiet interesting. I will be waiting for your next post.

    SvarSlett