onsdag 6. februar 2013

Svettelukt på trening

 
I dagens VG står det om en kar som er blitt kastet ut fra treningssenteret pga. kraftig svettelukt.

For det første; jeg forstår han synes det er ydmykende og kjipt.


For det andre; tusen poeng til treningssenteret som tar tak i dette.

Jeg har trent mye opp gjennom årene og noen ganger må man selv gå et annet sted for å kunne puste.
Dette er et typisk problem de fleste av oss ikke tør eller ønsker å nevne til naboen, en kollega eller en venn. Svettelukt og dårlig ånde er såre tema.
 
Men jeg kan komme med et tips, mange kanskje ikke tenker på. Vi har alle av og til tøy som kommer ut av vaskemaskinen ferdig "sure". Det hjelper ikke hvor såpevasket og dusjet du er, får du på deg et slikt plagg, har du tapt. Særlig kan dette skje med teknisk og syntetisk tøy (treningstøy) - og spesielt hvis man bruker skyllemiddel. Teknisk tøy skal ikke vaskes med skyllemiddel, da tettes porer og hindrer lufting.
 
Når skaden først har skjedd, hva da? Du trenger slett ikke å kaset tøyet, bruk eddik.
Legg tøyet i en bøtte med eddikvann over natten (mye eddik), så vasker du det vanlig og vips, er lukten borte.
 
Jeg vet ikke om dette er grunnen til at denne mannen luktet grevling, men jeg vet og har erfart at dette kan være en årsak til et uskyldig, letteløselig, men akk så illeluktende problem.

Eddik er vidundermiddel, har skrevet om det før, det kan du lese om her.
 

2 kommentarer:

  1. Tusen takk for supertips, dette skal jeg jammen prøve på et par treningsskjorter..synes jeg vasker og vasker dem, men blir ikke fornøyd!Fin onsdag til deg fra Else Britt:)

    SvarSlett
  2. Jeg leste om det der på facebook. Mange utrolige kommentarer. Så utrolige at jeg tenkte: Bedre å gå seg en tur og trimme på egenhånd enn alle de meningene om den mannen ;)
    Men ellers - takk for tips! Treningssønnen har akkurat forlatt redet, men det hender det dukker opp noe treningstøy på vaskerommet her allikevel, fra treningssønnen ja ;)

    SvarSlett