tirsdag 14. august 2012

Garra rufa

Det store på Kreta - og kanskje i resten av Grekenland - i år, var fiskespa. Garra rufa er en fisketype som lever av hudceller, fortrinnsvis døde. De har ikke tenner, men lepper, og jafser i seg turistenes tottiser i stort monn.

Fisken blir kalt doktorfisk og har sin opprinnelse i Kangal i Tyrkia. Der har man sett at den helst spiser eksemhud, psoriasishud - mulig fordi de hudcellene løsner lettere. Det er også motstand mot å holde garraer og bruke dem i spabehandling, dyrevernere er klare på at det kreves endel for å ha dem. Andre har dem hjemme for egenbehandling. Det er mengder av googletreff, det er bare å ta en titt inn i datamaskinen sin.

Hvorom allting er; dette gjorde da vi i ferien. Mor fikk flere behandlinger, selv seksåringen insisterte på behov med bakgrunn i tørre føtter. (som fortsatt er babymyke, dog lange og guttesure).
Fiskene gjøre ikke harde hæler mykere, der skal man nok forberede seg med en fotfil. Men når man kommer over det bent  frem ekle, avristingsrefleksen...ja, da er det deilig mens det står på, det gjør godt og kjennes godt etterpå. For 5-10 euro funker det for meg.Fine, lange guttetærNår man fjerner koketteriet fra mor om dobbelthaker og fleskelår
og redselen for at styggemenn skal gjøre alle avbildete barn på nett noe...
kan man få ganske hyggelige bilder av mor og sønn.


1 kommentar:

  1. Herlig! Har hørt mye godt om disse fiskespaene. Angrer litt på at vi ikke prøvde selv da vi var på Gran Canaria i fjor høst.

    SvarSlett