tirsdag 16. juni 2015

Middag på terrassen

Ingenting er vel mer sommer enn å spise ute. Fyre opp grillen og dekke på utendørs og nyte finværet og at sommeren endelig er her. Vel fortjent etter en lang og kald vår.

Jeg må være den eneste som synes det er et styr. Ikke å spise ute, det er veldig hyggelig. Men alt rundt. Ja, far står og kremerer på grillen. Tilbehøret derimot, skal klargjøres. Det blir fort et par sauser og dipper, en salat, og annet. Det skal ut tallerkner, servietter, glass, drikke etc. 

Vi bor sånn at vi har kjøkken i annen etasje. Alt dette skal dermed bæres ned og ut. Etter at vi er ferdig med å spise, skal alt ryddes sammen og bære opp igjen.
Jeg har ytret ønske om en diger kasse vi kan heise opp og ned fra balkongen oppe. Det blir litt kortere å bære alt. Det ble nedstemt med 14 dobbeltstemmer.
Særlig på en dag som i dag. Fortsatt hverdag. Mat skal spises, så rekker ungen kanskje en is, før han raser avgårde til siste fellesspilling med korpset.
Litt bedre i helgene når vi i det minste blir sittende en stund. 

Jeg står igjen med opprydningen. Som er kjedelig nok når det skal ryddes av kjøkkenbordet og løftes over på benken og inn i oppvaskmaskinen.

Måltider ute er digg. Men styret rundt er masete. Og så er det herlig at sommeren er her!


2 kommentarer:

  1. Kjøp deg et stort brett med høye kanter. Så nynner ogkoser du deg på kjøkkenet mens du fyller brettet med tallerkner, glass og bestikk pluss mat og tilbehør. Man får plass til det meste. Når far har sørget for varm grill ropes han inn for å bære brettet ned, og du henter en solhatt og en duk og svinser etter. Alle hjelper til med å dekke på ute, og dermed har dere et hyggelig måltid i finværet. Blir enklere for hver gang, jeg lover. Fine minner til kalde høst og vinterdager.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har sagt at det som skal bæres skal bæres av mann og barn. Bruker mye tid på å minne om dette i forkant av maten. Etterpå er det så lett å glemme og så mye annet som skal skje... skal jobbe med en mer positiv innstilling resten av sommeren ;-)

      Slett