lørdag 19. mai 2012

Jordbærkake



Dette ble den ultimate 17. mai kaken. Men som den kan spises ved flere anledninger, det føler jeg meg helt sikker på! Kjempegod ble den. Og det sier jeg sånn, fordi dette var en kake jeg komponerte litt selv. Det ble en slags snickerskake møter pavlova.

7 eggehviter
5 dl. sukker

Stivpiskes i 12 minutter. Ta den tiden det tar, 12 minutter skal det være!
250 gram grovhakkete mandler
30 ritzkjeks, knust grovt

Bland dette sammen med 2 ts bakepulver og 2 ts vaniljesukker og bland inn med den stivpiskete eggedosisen.

Bre ut på en bakeplate dekket med bakepapir.
Stek på 170 grader i ca. 30 minutter
Del kaken i to mens den er varm, når kaken er lunken legges den på rist til den er kald.
Fyll:
7 eggeplommer
5 gode skjeer melis
Stivpiskes i opp mot ti minutter.
3,3 dl. fløte stivpiskes.

Dette blandes forsiktig.

Rør i noen skjeer med jordbærssyltetøy (evt. hakkete friske jordbær).
Husk at syltetøy gjør kremen bløt og den stivner ikke som med sjokolade eller smør, så prøv deg frem

Når du legger opp kaken, pass på den er helt kald. Klipp gjennom bakepapiret og velv den ene delen over på fat og ta så av bakepapiret. Ha på drøyt halvparten kremen og gjør det samme igjen med lokket.

La kaken stå et døgn i kjøleskap så den setter seg. Når du skal servere, lass på med jordbær. Det kan nesten ikke bli for mye.



3 kommentarer:

  1. Får vann i munnen bare av å tenke på den kaka jeg ;-) Den var helt fantastisk deilig!

    SvarSlett
  2. Mmmmm.... Den så god ut :)

    SvarSlett