mandag 3. september 2012

Polentakake

For noen helger siden, var det i Aftenposten en oppskrift på og delikate bilder av polentakake. Den ville jeg forsøke.
Det var en lettlaget kake som duger fint som kaffemat på en vanlig hverdag.



Det du trenger er:
200 gram smør
som piskes hvitt med 200 gram sukker
Det skal tilsettes, under pisking, 3 egg - ett og ett.


Rasp skallet av to sitroner og rør det sammen med 
200 gram finmalte mandler og 
100 gram polenta
samt 1,5 ts bakepulver




Tilsett dette den andre blandingen, litt etter litt - pisk på lav hastighet.

Hell i en bakepapirkledd og smurt springform og stek på 160 grader i ca. 40 minutter.

Når kaken er stekt, snur du formen opp ned på en rist og lar den ligge slik til avkjøling.



Så skal du lage en sirup eller lake.
Klem ut saften fra de to sitronene du tidligere har brukt skallet på og varm opp med 100 gram sukker til sukkeret er oppløst. La den kjølne før du dynker kaken i dette.


Kaken smaker best etter et døgn i kjøleskapet, sies det.... men den smaker helt nydelig samme dag også. Jeg bruke litt rømme på, men lettpisket krem, vaniljekesam eller vaniljeis smaker nok også helt fortreffelig!

Var akkurat rask nok til å få tatt bilde før den var spist opp. Fort gjort. Og veldig god!

1 kommentar:

  1. Jeg har prøvet og feilet litt med denne og kommet på to triks for å få den enda bedre: Jo finere mandlene er malt jo bedre + gjør nøyaktig som på oppskriften, men helt på slutten visper man to eggehviter stive (ekstra) og vender dem forsiktig inn i røren før kaken settes inn i ovnen. Gir et mye lettere og luftigere resultat! :)

    SvarSlett